Vastuullisuus ja kestävä kehitys

Majvik sijaitsee kauniin luonnon keskellä, meren rannalla.
Vastuullisuus ja ympäristön säästäminen on meille sydämen asia ja luonteva osa kannattavaa liiketoimintaa. Sitoudumme ympäristölakien ja -säädösten noudattamiseen, ympäristövaikutusten vähentämiseen, toiminnan jatkuvaan parantamiseen ja asiakkaiden odotusten täyttämiseen.

VASTUULLISUUSSUNNITELMA

– merkittävää työtä kestävän matkailun hyväksi

Ympäristöohjelmamme ja Green Key

Ympäristöohjelmamme tärkeimpiä asioita ovat energian, veden ja materiaalien säästäväinen käyttö, tehokas lajittelu ja ympäristövaikutusten huomioiminen hankinnoissa.  Kaikki Majvikin rakennukset on liitetty maalämpöön.

Koko henkilöstömme työskentelee ympäristöohjelman hyväksi, ja ohjelmaa kehittää henkilöstön keskuudesta valittu ympäristöryhmä. Asetettuja tavoitteita seurataan, ja ohjelmaa päivitetään säännöllisesti. Henkilöstölle tiedotetaan suunnitelmista ja tuloksista. Yhteistyökumppaneinamme toimivat yritykset ja alihankkijamme ovat sitoutuneet ympäristövastuulliseen toimintaan.

Green Key -sertifioituna yrityksenä olemme sitoutuneet kehittämään toimintamme vastuullisuutta ja viestimään toimenpiteistämme myös asiakkaille. Omat kehitystoimemme eivät yksinään riitä – vastuullinen toiminta ja ympäristövaikutusten pienentäminen vaatii yhteen hiileen puhaltamista meiltä kaikilta.

Green Key – Mitä se tarkoittaa Majvikissa

Green Key-sertifikaatti kertoo, että olemme sitoutuneita tekemään vuodesta toiseen enemmän pienentääksemme toimintamme ympäristövaikutuksia.

Käytännön toimia on tehty mm. seuraavilla osa-alueilla:

 • Energiansäästö –  koko Majvik on liitetty maalämpökenttään, valaistuksen osalta lamput on vaihdettu led-lamppuihin. Ilmastointikoneiden uusimisen myötä ilmanvaihdon lämmön talteenotto.
 • Vedenkäyttö –  veden määrä on optimoitu WC- pöntöissä, hanoissa ja suihkuissa.
  Veden virtauksen säännöllinen seuranta.
 • Jätteiden vähentäminen, tehokas lajittelu ja kierrätys. Jätteen määrän seuranta.
 • Päivittäiskäytössä olevat puhdistusaineet, pehmopaperit ja toimistopaperit ovat aina ympäristömerkittyjä.
 • Henkilökunnan, alihankkijoiden, sidosryhmien ja asiakkaiden tiedon ja tietoisuuden lisääminen sekä sitouttaminen ympäristövastuulliseen toimintaan.
 • Ruokatuote ja tarjoilut –  emme käytä kertakäyttöastioita tai yksittäisiä, muovipakkauksiin pakattuja tuotteita. Suosimme ja suosittelemme asiakkaillemme hanavettä. Suosimme lähiruokaa, kala-ja kasvisvaihtoehtoja. Ohjeistamme myös asiakkaitamme ruuan hävikin vähentämiseen: ” ota vain sen verran kuin jaksat syödä!”
  Projektit:
  1.Paperiton toimisto –  tulosteiden radikaali vähentäminen, asiakirjojen ym. tallentaminen sähköisiin tiedostoihin.
  2.Jätteiden tehokas vähentäminen
  3.Majvikin monimuotoisen luonnon korostaminen – liito-oravat, natura-alueemme ja  meriuposkuoriainen, harvinainen ja monimuotinen kasvisto.

Tiesithän, että hanavesi Suomessa on erittäin puhdasta ja myös terveydellisesti erittäin suositeltavaa juomavetenä. Hanaveden käyttö vähentää huomattavasti pullo-ja pakkausjätteiden syntymistä. Majvikissa hanavettä on saatavilla kaikissa tiloissamme.

STF – Sustainable Travel Finland    – merkin saimme v. 2022 työstämme kestävän matkailun hyväksi.

Kannustamme asiakkaitamme käyttämään julkisia liikennevälineitä.
Meille on helppo tulla julkisella –  lähijunalla (U)  Masalan asemalle.
Katso VR- aikataulut täältä. 
Asemalta on n. 15-20 min kävelymatka Majvikiin opastettua, valaistua kävelyreittiä pitkin.