Historia

Jugendlinnan ovesta ovat aikanaan kulkeneet peremmälle niin kansallistaiteilijat kuin presidentitkin. Nykyään avaamme ovemme avosylin kaikille vieraille ja seurueille. Tutustu Majvikin vaiherikkaaseen historiaan.

Majvikin rakentaminen

Professori Arthur Edvard af Forselles osti Majvikin alueen perheensä kesänviettopaikaksi 1800-luvun lopulla. On todennäköistä, että yksi Hvitträskin arkkitehdeistä – Armas Lindgren – olisi piirtänyt jugendlinnan, ja että se olisi valmistunut vuosien 1904–1908 välillä.

Kallioisen mäen korkeimpaan kohtaan nousseen huvilan perustus on tehty graniittijärkäleistä ja seinät tiilestä sekä puusta. Tiilet tuotiin laivalla Espoonlahden toisella puolella sijainneelta Bastvikin tiilitehtaalta.

Af Forsellesin aika

Arthurin puoliso Emma Adele Kolster harrasti puutarhanhoitoa. Tontille onkin istutettu harvinaisia puita, pensaita ja muita kasveja, kuten douglas-mänty, kastanjapuita, pihtakuusia, käärmekuusi ja riippasaarni. Tekniikasta kiinnostunut Arthur suunnitteli huvilaansa vesijohdot ja asennutti puhelimen jopa uimahuoneeseen ja autotalliin.

Kaupungista kuljettiin Majvikiin junalla tai Adlercreutz-nimisellä laivalla. Arvovieraita varten juna joskus pysäytettiin rantaradalle aivan Majvikin kohdalle. Korkea-arvoisia vieraita olivat muun muassa valtiomiehet Mannerheim, Svinhufvud, Kallio ja Tanner.

Venäläisten aika

Majvik kuului Porkkalan alueeseen, joka vuokrattiin Moskovan rauhassa vuonna 1944 Neuvostoliitolle 50 vuodeksi. Majvikissa sijaitsi Porkkalan komentajan, kenraali Kabanovin joukkojen tiedusteluesikunta – onhan paikka Kirkkonummen korkeimpia maastokohtia, 43 metriä merenpinnan yläpuolella. Jugendlinnassa sijaitsi tutka- ja radioasema, rinteessä oli tähystysaukko ja lähistön puihin oli kiinnitetty antenneja.

Vuonna 1956 Neuvostoliitto palautti Porkkalan. Arthur oli kuitenkin jo kuollut tätä ennen, vuonna 1953. Venäläisten jäljiltä linna oli huonossa kunnossa. Muun muassa talon kaakeliuunit oli kahta lukuun ottamatta poltettu piloille. Weckmanit – Arthurin ja Emman tytär Anne-Marie sekä puolisonsa Jarl – kunnostivat rakennuksen jälleen asuttavaksi.

Teknisten aika

Teknisten Liitossa oli 1950-luvun lopulta lähtien keskusteltu kurssikeskuksen hankinnasta. Monivaiheisen kaupankäynnin jälkeen Weckmanit hyväksyivät liiton ostajaksi. He toivoivat, että Majvikin alue säilyisi kokonaisena ja ”nuorten ihmisten aktiivisessa käytössä”.
Majvikin 15 hehtaarin tila siirtyi Teknisten Liitolle syyskuussa 1974. Alueella ja rakennuksissa aloitettiin kunnostustyöt ja tontille nousi uusia luokkatiloja ja majoitusrakennus. Nykyinen päärakennus, kokous-ja kongressihotelli Majvik, valmistui syksyllä 1990.

Taide

Kongressihotelliamme koristaa laaja valikoima suomalaista maalaustaidetta ja grafiikkaa. Tutustu tarkemmin kokoelmaamme, joka sisältää parisataa teosta yli 70 taiteilijalta – mm. Kimmo Kaivannolta, Outi Heiskaselta ja Kuutti Lavoselta.

Kokoelma sisältää parisataa teosta yli 70 taiteilijalta – mm. Kimmo Kaivannolta, Outi Heiskaselta ja Kuutti Lavoselta.

Kestävä kehitys

Vastuullisuus ja ympäristön säästäminen on meille sydämen asia ja luonteva osa kannattavaa liiketoimintaa. Sitoudumme ympäristölakien ja -säädösten noudattamiseen, ympäristövaikutusten vähentämiseen, toiminnan jatkuvaan parantamiseen ja asiakkaiden odotusten täyttämiseen.

Ympäristöohjelmamme

Ympäristöohjelmamme tärkeimpiä asioita ovat energian, veden ja materiaalien säästäväinen käyttö, tehokas lajittelu ja ympäristövaikutusten huomioiminen hankinnoissa. Koko henkilöstömme työskentelee ympäristöohjelman hyväksi, ja ohjelmaa kehittää henkilöstön keskuudesta valittu ympäristöryhmä.

Asetettuja tavoitteita seurataan, ja ohjelmaa päivitetään säännöllisesti. Henkilöstölle tiedotetaan suunnitelmista ja tuloksista. Yhteistyökumppaneinamme toimivat yritykset ja alihankkijamme ovat sitoutuneet ympäristövastuulliseen toimintaan.

Green Key ja Sustainable Finland

Green Key -sertifikaatti kertoo, että olemme sitoutuneita tekemään vuodesta toiseen enemmän pienentääksemme toimintamme ympäristövaikutuksia. Joitakin käytännön toimia, joita olemme tehneet: koko Majvik on liitetty maalämpökenttään, veden määrää on optimoitu, jätteitä vähennetään ja lajitellaan tehokkaasti.

Sustainable Travel Finland -merkin saimme vuonna 2022 työstämme kestävän matkailun hyväksi.

Esteettömyys

Toivotamme kaikki asiakkaat sydämellisesti tervetulleeksi. Tavoitteemme on kaikessa parantaa palvelujamme niin, että Majvikissa olisi mahdollisimman helppo olla ja asioida. Kaikki päärakennuksen kokoustilat lukuun ottamatta Tornihuone Lukkaria ovat esteettömiä. Myös Ravintola Emma ja Aulabaari Arthur ovat esteettömiä. Päärakennuksessa sijaitsee kaksi esteetöntä majoitushuonetta.

Hotelli-info Suomeksi

Milloin ja missä on aamiainen? Kuinka liittyä Majvikin verkkoon? Kuinka pääsee löylyihin? Lataa Hotelli-info, josta löydät vastauksia käytännön kysymyksiin vierailusi aikana.

LATAA

Hotel info in English

When and where is breakfast? How do I connect to Majvik’s network? How do I get to the sauna? Download the Hotel Info to find answers to practical questions during your stay.

DOWNLOAD